Ung og fremtid

Hvordan skal dit voksenliv være? 'Ung og fremtid' er for dig, der gerne vil have indflydelse og tage mere ansvar – og måske endda overvejer at flytte hjemmefra.

Et tilfredsstillende og aktivt voksenliv med så selvstændig livsførelse som muligt er målet. Gennem undervisning, træning og inspirationsture udforsker vi bo- og livsformer, arbejds- og fritidsliv og dannelse.

Vi ser på boligmuligheder og øver os i for eksempel indkøb, rengøring og tøjvask, så du lærer at holde dit eget hjem. Vi taler også om økonomi, lægger budget og ser på NemID, e-Boks og forsikring.

Som borgere har vi rettigheder, pligter og en række spilleregler, som vi alle skal følge. Vi ser på, hvad det vil sige at være samfundsborger både lokalt, globalt og digitalt. Desuden undersøger vi mulighederne for et aktivt ungdomsliv i idrætsklubber, foreninger og andre fællesskaber.

Vi får kendskab til arbejdslivet ved at forberede os på praktik og ved at besøge uddannelser og arbejdspladser.

Vælg linjen, hvis du:

  • vil have medbestemmelse, selvbestemmelse og indflydelse på dit liv.
  • ønsker kendskab og kompetencer som giver dig muligheder som voksen.
  • vil være klar til voksenlivet.

Amanda om linjefaget 'Ung og fremtid'

Amanda
"Vi lærer for eksempel om, hvordan man gør rent og køber ind, når man bor selv.​ Jeg nok helst bo sammen med en veninde, når jeg skal flytte hjemmefra. Så vi kan hjælpe hinanden med at betale regninger, købe ind og gøre rent".