Første spadestik til skolens nye orangeri

CSV Randers får et stort nyt orangeri med plads til at dyrke forskellige grøntsager, frugter og krydderurter, der skal sætte fokus på madens vej ”fra jord til bord”.

Med første spadestik er kursen sat mod et nyt orangeri på CSV Randers, som forventes at være færdigbygget i slutningen af maj 2021.

Fra jord til bord

Orangeriet skal bruges til dyrkning af forskellige grøntsager, krydderurter og eksotiske frugter. Idéerne er mange og listen lang, men blandt andet skal der dyrkes tomater, agurker, salat, chili, purløg, persille, timian, bær, citrusfrugter og meget mere. Og måske der også bliver plads til en blomst eller to.

Det vil blandt andet være eleverne på skolens grønne linjefag 'Park, have og håndværk', der sammen med underviserne vil stå for at så, dyrke og høste i orangeriet.

De grøntsager og frugter der høstes i orangeriet vil eleverne komme til at forarbejde og tilberede på forskellige måder, hvilket blandt andet vil være eleverne på linjefaget ’kost og sundhed’. Måske syltes agurker eller laves marmelade ud af bær fra orangeriet? Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser.

Med orangeriet kommer eleverne til at lære om madens vej ”fra jord til bord”. Eleverne får viden om, hvor fødevarerne kommer fra, hvad de kan bruges til og hvordan de kan tilberedes på forskellige måder.

Et væld af sanseindtryk

Orangeriet vil også give mulighed for at få at eleverne kan opleve forskellige sanseindtryk. Duft fra krydderurter og den varme jord, visuelle detaljer, behageligt klima og mulighed for at smage på og opleve grøntsagernes og frugternes forskellige teksturer.