Kost og sundhed

Vil du lære at lave mad til dig selv, vennerne og familien? Eller drømmer du om at arbejde i et køkken, hvor I laver mad til mange? 'Kost og sundhed' er for dig, der vil være klogere på kost, sundhed og livskvalitet.

Vores mad ser indbydende ud, er sund og smager godt. Vi laver mad til både få personer og mange.

Du er med hele vejen – lige fra planlægning, indkøb, forarbejdning af råvarer, tilberedning og anretning. Undervejs bruger vi alle vores sanser, når vi føler, lugter, lytter og udfordrer smagsløgene.

'Kost og sundhed' er mere end mad. Vi arbejder nemlig også med kendskab til køkkenets maskiner og redskaber, hygiejne, rengøring, bordskik, borddækning og servering. Du kan desuden vælge at tage hygiejnecertifikat.

Vi får inspiration og lærer, hvor maden kommer fra, når vi besøger arbejdspladser som eksempel mejeri, landbrug, hønseri, restauranter og storkøkkener.

Vælg linjen, hvis du:

  • vil lave mad sammen med andre.
  • vil vide, hvordan kosten påvirker kroppen og velværet.
  • vil have kendskab til, hvor maden kommer fra.

Mia om linjefaget ' Kost og sundhed'

"Vi lærer om fødevarer og om de forskellige måder, man kan tilberede mad. På 'Kost og sundhed' lærer vi også at følge en opskrift og improvisere i køkkenet. På holdet taler vi om, hvad vi skal lave – det kan være både varm mad, kolde retter, brød og kager. Jeg valgte linjefaget, fordi jeg godt kan lide at lave mad".