Amanda

Mød Amanda. Hun var 20 år, da hun i skoleåret 2019/2020 gennemførte 2. år på STU Job.

Jeg har fået venner og prøvet nyt

"Da jeg skulle starte på CSV Randers var jeg mest nervøs og bange for, om jeg kunne få venner. Men jeg følte mig hurtigt godt tilpas her, fordi personalet og de andre elever var rigtig gode til at tage imod mig". Sådan siger Amanda på 20 år, der har gået på STU-uddannelsen på CSV Randers i to år.

"For mig er det bedste ved skolen de venner, jeg har fået og linjefagene," fortæller Amanda.

Fællesskab og venskaber

"På CSV Randers har vi både en fast klasse og går på forskellige linjefag, hvor vi er blandt på kryds og tværs. Vi holder for eksempel også fredagscafé og tager på ture sammen. På den måde møder man alle og kan få venner på hele skolen. Jeg synes, at både personalet og alle elever er gode til at byde nye velkommen og få dem med i fællesskabet – og jeg fik heldigvis hurtigt nye venner," siger Amanda.

Mulighed for at prøve nyt

På CSV Randers kan eleverne vælge linjefag tre gange i løbet af et skoleår – hvilke fag skifter fra periode til periode. Amanda bruger blandt andet linjefagene til at snuse til fag og aktiviteter, hun ikke har prøvet før. For eksempel har hun være med til både 'eSport' og 'Outdoor og adventure'.

"Jeg har aldrig rigtig spillet computer før, men det har været sjovt at prøve. Det var rigtig godt, at vi også lærte om kost og dyrkede motion sammen, så vi ikke kun brugte tiden på at spille," siger Amanda om linjefaget eSport. Hun fortsætter:

"Jeg er nok mest overrasket over, hvor glad jeg er blevet for ’Outdoor og adventure’. Jeg kan godt lide at være ude. Det sjoveste er at fiske med magnet. Vi fanger alt muligt, som vi tager med hjem og sorterer".

Praktik giver afklaring

Praktik er prioriteret og integreret i STU’en på CSV Randers. Man kan komme i praktik flere gange i løbet af sin uddannelse. Amanda har brugt både linjefag og praktikophold til at finde ud af, hvad hun vil og ikke vil arbejde med i fremtiden:

"Jeg er god til at snakke med mennesker og tænkte på, om det kunne være noget for mig at arbejde på et plejehjem. Derfor har jeg været med til at lave aktiviteter med beboerne, hjulpet SOSU-assistenterne og arbejdet i køkkenet på et ældrecenter". Amanda fortsætter:

"Nu har jeg fundet ud af, at plejehjem nok alligevel ikke rigtig er noget for mig. I min næste praktik skal jeg prøve noget andet". Hvad fremtiden skal bringe rent arbejdsmæssigt, er Amanda altså stadig usikker på.

"Heldigvis kan personalet hjælpe, så jeg finder nok ud af det," siger Amanda.

CSV Randers er en god skole

"Jeg vil helt sikkert anbefale andre at vælge STU’en på CSV Randers. Mest på grund af personalet. De forklarer og hjælper, så det passer lige til præcis til dig. CSV Randers er også en god skole, fordi vi har gode lokaler og mange muligheder for at være ude. Og så kan du få mange nye venner," slutter Amanda.